luni, 23 martie 2015

REZUMAT

                                     
              Capitan la 15 ani este un roman de aventuri
              Autorul povesteste calatoriile si intamplarile primejdioase prin care trece echipajul unei nave naufragiate.Nava se salveaza in cele din urma,datorita calitatilor exceptionale ale tanarului sau capitan, un baiat de cincisprezece ani, Dick Sand.
              Dick Sand fusese un copil orfan, parasit si crescut la orfelinat.La recomandarea capitanului Hull, armatorul Weldon il trimite la studii dupa care la practica pe vasul de pescuit balene "Pilgrim".Pe acest vas in calatoria lui cu intrgul echipaj se desfasoara actiunea.
              Echipajul era compus din cinci marinari si un elev: Capitanul Hull, armatorul Weldon,sotia acestuia si fiul lor de cinci ani precum si varul Benedict.Dupa multe peripetii pe mare,ei descopera epava unui vas naufragiat, salveaza cinci negri muribunzi si un caine,Diengo.Acesta din urma purta la gat o zgarda pe care erau inscriptionate doua litere:S.V si  manifesta o dusmanie curioasa fata de bucatarul Negoro.La un momentdat comanda vasului este preluata de Dick Sand. Negoro schimba directia vasului dar prin mai multe intamplari fericite si dupa ce este descoperit faptul ca Negoro le este dusman celor din echipaj, actiunea se concentreaza asupra acestuia.Diego il ucide, razbunandu-si stapanul ale carui initiale erau S.V.
              Dick Sand isi risca viata de mai multe ori, dar in cele din urma nava Pilgrim ajunge intr-un port la varsarea fluviului Congo si de aici se imbarca echipajul spre America.Sosesc cu bine incheindu-si aventuroasa calatorie.
              Sper ca v-a placut !
             
           

2 comentarii:

  1. Acesta este doar un mic rezumat dar va recomand sa citiți cartea, e mult mai interesantă:)

    RăspundețiȘtergere
  2. sau petrecut mai multe frate daca tot vrei sa scrii scrie corect in pui mei

    RăspundețiȘtergere